U Uljaniku porinut brod za Uljanik Plovidbu

Bez autora
Jun 19 2011

U Uljaniku je u petak u more porinut brod „Veruda“ kojeg ULJANIK Brodogradilište gradi za kompaniju United Shipping Services odnosno za Uljanik Plovidbu. Riječ je o brodu za prijevoz rasutog tereta nosivosti 52.000 tona, dužine 189,90 i širine 32,24 metara, a pokretat će ga Uljanikov MAN motor oznake 6S50MC-C7 snage 8.600 kW pri 121 o/min s kojim će brod postizati oko 15 čvorova brzine plovidbe. Brod je u more tradicionalnim presijecanjem konopa pustila Danijela Jaklin maturantica pulske Gimnazije koja je izabrana između najboljih ovogodišnjih pulskih maturantica. Ugovor za gradnju „Verude“ potpisan je 18. siječnja 2010. godine, a kobilica je položena 19. veljače 2011. godine.

U Uljaniku porinut brod za Uljanik PlovidbuU Uljaniku je u petak u more porinut brod „Veruda“ kojeg ULJANIK Brodogradilište gradi za kompaniju United Shipping Services odnosno za Uljanik Plovidbu.

Riječ je o brodu za prijevoz rasutog tereta nosivosti 52.000 tona, dužine 189,90 i širine 32,24 metara, a pokretat će ga Uljanikov MAN motor oznake 6S50MC-C7 snage 8.600 kW pri 121 o/min s kojim će brod postizati oko 15 čvorova brzine plovidbe.

Brod je u more tradicionalnim presijecanjem konopa pustila Danijela Jaklin maturantica pulske Gimnazije koja je izabrana između najboljih ovogodišnjih pulskih maturantica. Ugovor za gradnju „Verude“ potpisan je 18. siječnja 2010. godine, a kobilica je položena 19. veljače 2011. godine.

Uljanik ovim brodovima zadržava kontinuitet proizvodnje u vremenima kada još uvijek nije došlo do značajnijeg oporavka brodograđevnog tržišta.

Inače, Uljanik ove godine planira isporučiti pet brodova, dosad je u siječnju Grimaldi Grupi isporučen „Grande Togo“ višenamjenski brod za prijevoz automobila, kamiona i kontejnera, a u travnju Jan De Nul Grupi jaružar „Fernão de Magalhães“.

Od početka godine porinut je jedan brod tako da je porinuće „Verude“ drugo ovogodišnje u Uljaniku od tri planirana.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik